Аз няма да се уморя да го казвам:  Хора, спрете

...
Аз няма да се уморя да го казвам:  Хора, спрете
Коментари Харесай

Никой родител не заслужава да загуби детето си

Аз няма да се уморя да го споделям:  Хора, спрете с безумието, виждаме доста болежка, тъга и загуба. Колегите от 112 са се нагледали на доста грозни картини, тежки. Но какво виждаме, когато дойдат при нас? Много болежка, доста тъга, доста загуба. Визията на загуба на дете е нещо доста ужасно. Никой родител не заслужава да загуби детето си. А ние това го виждаме всеки ден. В момента по всички ранглисти и класификации, сме най-застаряващата нация в Европа, може и в света. Същевременно сме страната с най-вече жертви, които са деца.

Това съобщи пред БНТ  доктор Валентин Димитров, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов “, който разяснява тематиката с жертвите на пътя.

“При нас това е пандемия, не зараза. При нас роднините на блъснатото дете стачкуват и през това време някой самозабравил се жител, убива друго дете ”, добавя той.

По думите му би трябвало да се вземат ограничения за използване на законодателството и за реализиране на надзор.

“Санкциите и ограниченията би трябвало да бъдат засилени извънредно доста ”, добави Валентин Димитров. “Аз съм живял известно време в Лондон. Там ми направи усещане, че там на 9 млн. население, имаше 3 млн. камери. Да, ще кажете “Биг Брадър ”, само че в случай че това е цената децата ни да са живи, аз съм подготвен да я поема ”.

Според него младите водачи би трябвало да имат почит към органите на реда, към “Пътна полиция ”.

“Млади водачи с мощни коли да провокират служители на реда да ги гонели по улиците, тъй като това било форма на развлечение. Това е тотална проява на пренебрежение.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР